Tájékoztató - e-learning

Nyugaton már bevett gyakorlat, itthon pedig most kezd egyre szélesebb körben elterjedni az otthoni, számítógépes tanulás.
Az oktatás ezen formája számtalan előnnyel jár, többek között költséghatékony, ugyanakkor rugalmas, és a vizsgaeredményességek szempontjából is pozitív képet mutat. Most pedig már az autós területen is találunk rá példát.

Az e-learning térnyerésével már a KRESZ-tanfolyam elvégzéséhez sem kell tantermi órákra járni. A teljes körű képzés érdekében az Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által akkreditált e-learning szolgáltatás (elméleti e-learning KRESZ-tanfolyam) már elérhető Iskolánknál is.

A tanulásra fordított időt saját maguk oszthatják be.Az e-learning tananyag hozzáférési ideje 90 óra, amelyre 365 nap áll rendelkezésre. A 90 órát a tananyag megnyitásától számolja a rendszer, kilépéskor megjegyzi, hogy hol tartott a tanuló, aki a következő belépéskor ugyanonnan folytathatja. A tanfolyam elvégzéséhez számítógép és internetkapcsolat szükséges, így az ország bármely pontjáról lehet csatlakozni a képzési rendszerhez. Az e-learning esetében a vizsgaeredmények jobbak, a vizsgasikeresség aránya is nagyobb, mivel a vizsga az elektronikus képzéshez hasonló számítógépes környezetben történik, így ennek a kezelése és megszokása már
a tanulás folyamata alatt rutinná válik.

A tanulást életszerű példák és szimulációk segítik. A rendszer egyik legfontosabb jellemzője az interaktivitás: az oldalak közti navigációtól, a tesztek és feladatok elektronikus kitöltésén át az azonnali kiértékelésig sokféle módon kihasználhatóak az e-learningben rejlő lehetőségek

Folyamatos gyakorlásilehetőség: a tananyagok befejezése után (ha még van fel nem használt időkereted), az elméleti vizsgáig gyakorolhatsz a teszteken, újra olvashatod a számodra fontos részeket.